13.11.08

BELANG....TERCALAR!!!!!!!

" Datuk Seri Azizan Abdul Razak (Menteri Besar Kedah) menyatakan yang dia tidak peduli dengan ugutan DAP untuk keluar daripada Pakatan Rakyat kerana tidak bersetuju dengan kenaikkan kouta pemilikkan rumah di Kedah"
DAP Malaysia terutamanya dari Selangor yanag cuba menunjukkan belang kerakusannya mula tercalar bila "bertelingkah" dengan kerajaan negeri Kedah. Dek kerana ingin mencampuri urusan negeri lain DAP Selangor telah di"sound" oleh Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak kerana cuba mencampuri urusan orang lain.. Pertelingkahan itu disebabkan pengumuman kerajaan Negeri Kedah untuk meningkatkan kouta pemilikan rumah bagi bumiputra daripada 30 peratus kepada 50 peratus. DAP yang membuat bantahan kenaikkan kouta itu turut di sokong oleh Gerakan yang tidak bersetuju dengan pemilikan yang lebih kepada Melayu dan bumiputra......
" Barisan ADUN DAP Selangor yang "sibuk mencampuri urusan kerajaan negeri lain"
bagaikan "retak menanti belah" DAP Kedah dibuka pintu seluas-luasnya untuk keluar daripada Pakatan Rakyat.......Apa pula tindakan Ketua Umum PK selepas ini..?? Selepas usahanya untuk membentuk kerajaan persekutuan tidak berjaya kini Pakatan Rakyat pula diambang kehacuran? mungkinkah pembinaan patung-patung gergasi DSAI akan dinaikkan dengan lebih banyak bagi menunjukkan kerakusannya dan mengugut ahli-ahli PK yang lain agar patuh kepadanya???

No comments: